Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Veelgestelde vragen / PROJECT-tool / Wat is het verschil met de groenblauwpeil-score?

Wat is het verschil met de groenblauwpeil-score?

In de huidige versie van de projecttool is er enige overlap met het Groenblauwpeil omdat het toepassingsgebied van 1 tot enkele percelen gelijkaardig is en omdat de evaluatie van de gewijzigde runoff en infiltratie op dezelfde concepten is gestoeld.

De verschillen die er nu reeds zijn, gaan over de deelscore 5 die expliciet gekoppeld is aan het opvangen van de klimaatverandering en ook dat reductie van het hitte-effect is gestoeld op kwantitatieve doelen.

 Ook kan de projecttool nu reeds gebruikt worden in gebieden tot 25 km², weliswaar enkel met de huidig beschikbare adaptatiemaatregelen.

Bij de doorontwikkeling in 2023 zullen voor grotere landelijke gebieden ook nieuwe maatregelen als extra valleiberging of opstuwing in grachtenkunnen gebruikt worden, waardoor complementariteit van beide tools verder zal vergroot worden.    

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.