Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Tools / PROJECT-tool: bereken de adaptatiescore al in de ontwerpfase

PROJECT-tool: bereken de adaptatiescore al in de ontwerpfase

Met de PROJECT-tool kan je als lokaal bestuur of ontwerper de klimaatbestendigheid van projecten en gebiedsherinrichting beoordelen en verbeteren, zowel voor één perceel als voor een volledige wijk. Met een adaptatiescore van 5 of meer weet je dat jouw ontwerp klimaatbestendig is.

Start de PROJECT-tool »

Hoe gebruik je de PROJECT-tool?

Start met het intekenen van jouw ontwerp in de PROJECT-tool. Voeg adaptatiemaatregelen toe en ontdek of je ontwerp erin slaagt om hogere temperaturen, extra neerslag en verminderde infiltratie op te vangen.

Bekijk het stappenplan »

Release notes 

De PROJECT-tool werd op Klimaatportaal Vlaanderen gelanceerd op 9/12/2022. Bekijk een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in nadien opgeladen versies.

Huidige release »

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.