Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Tools / PROJECT-tool: bereken de adaptatiescore al in de ontwerpfase

PROJECT-tool: bereken de adaptatiescore al in de ontwerpfase

Met de PROJECT-tool kan je als lokaal bestuur of ontwerper de klimaatbestendigheid van projecten en gebiedsherinrichting beoordelen en verbeteren, zowel voor één perceel als voor een volledige wijk. Met een adaptatiescore van 5 of meer weet je dat jouw ontwerp klimaatbestendig is.

Start de PROJECT-tool »

Hoe gebruik je de PROJECT-tool?

Start met het intekenen van jouw ontwerp in de PROJECT-tool. Voeg adaptatiemaatregelen toe en ontdek of je ontwerp erin slaagt om hogere temperaturen, extra neerslag en verminderde infiltratie op te vangen.

Bekijk het stappenplan »

Release notes 

De PROJECT-tool werd op Klimaatportaal Vlaanderen gelanceerd op 9/12/2022. Bekijk een overzicht van de belangrijkste wijzigingen in nadien opgeladen versies.

Huidige release »

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM inspireert en ondersteunt acties rond klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.