Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Open Data

Open Data

OGC WEBSERVICES

Web ServiceWeb Service GetCapabilities URL
WMS service Klimaatportaal /geoserver/ows?service=wms&version=1.3.0&request=GetCapabilities
WFS service Klimaatportaal /geoserver/ows?service=wfs&version=2.0.0&request=GetCapabilities

Hulp nodig bij het inladen van kaarten in GIS-toepassingen?

Bekijk de handleiding en download de bijhorende excel-tabel

KAARTENCATALOGUS KLIMAATPORTAAL

Logo GeoServer   

De kaarten die via het Klimaatportaal ontsloten worden, zijn ook als services te benaderen via de catalogus van de onderliggende mapserver (GeoServer). De catalogus met meer dan 350 kaarten kan je doorzoeken op trefwoord. Een voorvertoning van de kaarten kan je downloaden in een 18-tal formaten.

Naar de catalogus

 

 

DOWNLOAD OPEN DATA

De data op niveau van Vlaanderen en Vlaamse gemeenten, zoals afgebeeld bij kerngetallen en grafieken onder "Kaarten en cijfers", zijn ook als open data beschikbaar. Via onderstaande link kunnen deze data als Excel-bestand gedownload worden. Via eenvoudige filters kunnen snel de indicatorwaarden van de gewenste gemeente(n) of het gewenste thema in beeld worden gebracht.

Download data

 

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

Klimaatportaal Vlaanderen

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.