Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Updates en ontwikkelingen

Nieuwe dienstverlening: advies en begeleiding van lokale adviseurs klimaatadaptatie.

Ook in Vlaanderen voelen we de effecten van de klimaatverandering. Die nemen de komende jaren alleen maar toe: drogere zomers, nattere winters, meer hittegolven en een stijgend zeeniveau. Ben jij je als lokale overheid of organisatie ook bewust van deze uitdagingen en wil je je omgeving klimaatbestendiger maken? Wil je maatregelen van klimaatadaptatie verkennen, plannen en/of uitvoeren? Dan ondersteunen wij jou hierbij met onze lokale adviseurs klimaatadaptatie.

Lees verder...

Webinar Klimaatadaptatietools in de praktijk

Klimaatportaal Vlaanderen wijst lokale besturen en projectplanners de weg om een klimaatbestendige leefomgeving te realiseren. Daarvoor ontwikkelden we drie adaptatietools die zowel impact-, plan- als projectgericht zijn. Ken je de klimaatadaptatietools al? Ontdek in dit webinar hoe je de tools kan gebruiken bij het uitwerken van plannen en projecten.

Lees verder...

Ga aan de slag met de nieuwe klimaatadaptatietools

Lokale besturen en projectplanners kunnen vanaf vandaag (9/12) met twee gloednieuwe tools van Klimaatportaal Vlaanderen aan de slag. De ‘PLAN-tool’ helpt je om de mogelijkheden voor een lokaal adaptatiebeleid te verkennen. Met de ‘PROJECT-tool’ kan je dan weer concrete projecten of gebieden klimaatbestendig maken. Ook de bestaande tool met klimaatcijfers en -kaarten ('IMPACT-tool’) is vernieuwd en uitgebreid.

Lees verder...

Het wordt nóg warmer, natter en droger

Wat is de mogelijke impact van klimaatverandering in Vlaanderen? Eenvoudig uitgedrukt: meer hittegolven, meer en hevigere onweders, drogere zomers, nattere winters en een stijgend zeeniveau. Dat wisten we toch al? Dankzij het vernieuwde Klimaatportaal duik je nog dieper in de details en moet je vaststellen dat wat we al wisten nóg heviger kan toeslaan! De belangrijkste conclusies op een rijtje.

Lees verder...

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.