Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Het wordt nóg warmer, natter en droger

Wat is de mogelijke impact van klimaatverandering in Vlaanderen? Eenvoudig uitgedrukt: meer hittegolven, meer en hevigere onweders, drogere zomers, nattere winters en een stijgend zeeniveau. Dat wisten we toch al? Dankzij het vernieuwde Klimaatportaal duik je nog dieper in de details en moet je vaststellen dat wat we al wisten nóg heviger kan toeslaan! De belangrijkste conclusies op een rijtje.

Lees verder...

Klimaatportaal in het nieuw

Vanaf vandaag kan je de gloednieuwe versie van het Klimaatportaal Vlaanderen bekijken. Verwacht je niet alleen aan een actualisatie van de bestaande informatie, maar ook aan een uitbreiding van het portaal met veel nieuwe informatie en nieuwe functionaliteiten. Neem zeker eens een kijkje in de nieuwe fijnmazige kaarten & indicatoren rond droogte, wateroverlast en overstroming. Nieuwe synthesekaarten brengen duidelijk de hotspots van klimaateffecten & -impacts in beeld.

Lees verder...

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.