Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Nieuw: invoer bestaande ontwerpplannen in PROJECT-tool

Nieuw: invoer bestaande ontwerpplannen in PROJECT-tool

17-06-2024
Voortaan is het mogelijk de PROJECT-tool te voeden met bestaande ontwerpplannen.

PROJECT-tool breidt uit

De PROJECT-tool wint aan gebruiksgemak. Voortaan is het mogelijk om vanuit bestaande ontwerpplannen (onder de vorm van shapefiles) de projectcontour en de lokalisatie van zowel nieuwe verhardingsvormen als adaptieve maatregelen over te nemen. Deze moeten dus niet langer 'handmatig' in de tool ingetekend te worden. Ook de karakteristieken van die maatregelen kunnen overgenomen worden.

Voorts kan je nu ook aaneensluitende boomkruinen (een bomenrij, een bosje, enz.) als maatregel ingeven, werd de dimensionering van enkele maatregelen afgestemd op gangbare praktijken en werden ook enkele kleinere aanpassingen doorgevoerd. Benieuwd of graag zelf even testen: ontdek het in de bijgewerkte PROJECT-tool (versie 2.2), of neem eerst het bijgewerkte rapport door dat de methodologie en functionaliteiten van deze tool beschrijft.

      Deze figuur illustreert dat de invoer van maatregelen in de PROJECT-tool kan gebeuren op 2 manieren: door een contour 'manueel' in te tekenen, of door een shapefile van een bestaand ontwerp op te laden.

Aanpassingen aan andere tools

Ook de andere tools van het Klimaatportaal ondergingen beperkte veranderingen. Wil je weten wat juist veranderd is? Raadpleeg dan de 'release notes' bij de IMPACT-tool en PLAN-tool.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.