Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws

Updates en ontwikkelingen

Lunchtalk 'klimaatbestendige leefomgeving' voor lokale besturen

Herbekijk de interactieve lunchtalk die de VMM op 21 maart organiseerde rond het thema 'klimaatbestendige leefomgeving'. We stellen je enkele klimaatbestendige projecten voor, lichten nog eens kort onze klimaatadaptatietools toe en staan stil bij onze dienstverlening aan lokale overheden rond dit thema. Tot slot verwijzen we je naar een artikel dat kort de belangrijkste punten uit deze lunchtalk herneemt.

Lees verder...

Een nieuwe stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering

Vlaanderen investeert in drie nieuwe klimaatadaptatie-scans om lokale besturen te helpen bij de aanpassing in functie van de klimaatverandering. Met zo'n scan biedt de VMM lokale besturen de handvaten om lokale klimaatuitdagingen aan te pakken. Dit jaar gaan we aan de slag in drie regio's: Wetteren/Sint-Lievens-Houtem, Zaventem en Bilzen/Hoeselt.

Lees verder...

Bijstelling droogte-indicatoren verwacht

Uit analyse bleek dat enkele droogte-indicatoren uit zowel de IMPACT- als de PLAN-tool soms een onlogisch verloop kennen. Momenteel worden die indicatoren opnieuw berekend. In het najaar van 2024 worden bijgestelde indicatorwaarden opgenomen in de tools van Klimaatportaal Vlaanderen, en zullen we hierover communiceren in de nieuwsrubriek.

Lees verder...

Nieuwe dienstverlening: advies en begeleiding van lokale adviseurs klimaatadaptatie.

Ook in Vlaanderen voelen we de effecten van de klimaatverandering. Die nemen de komende jaren alleen maar toe: drogere zomers, nattere winters, meer hittegolven en een stijgend zeeniveau. Ben jij je als lokale overheid of organisatie ook bewust van deze uitdagingen en wil je je omgeving klimaatbestendiger maken? Wil je maatregelen van klimaatadaptatie verkennen, plannen en/of uitvoeren? Dan ondersteunen wij jou hierbij met onze lokale adviseurs klimaatadaptatie.

Lees verder...

Webinar Klimaatadaptatietools in de praktijk

Klimaatportaal Vlaanderen wijst lokale besturen en projectplanners de weg om een klimaatbestendige leefomgeving te realiseren. Daarvoor ontwikkelden we drie adaptatietools die zowel impact-, plan- als projectgericht zijn. Ken je de klimaatadaptatietools al? Ontdek in dit webinar hoe je de tools kan gebruiken bij het uitwerken van plannen en projecten.

Lees verder...

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM neemt mee het voortouw op het pad naar klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.