Vlaanderen.be klimaat.vmm.be
Je bent hier: Home / Veelgestelde vragen / PLAN-tool

Overzicht FAQ PLAN-tool

Zoek je meer info over de PLAN-tool? Hieronder vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe gebruik je de potentieelkaarten?

Met de potentieelkaarten kan je per locatie verschillende scenario’s (sets) van adaptatiemaatregelen vergelijken en zo de meest geschikte locaties identificeren. De kaarten doen geen uitspraak over de geschiktheid van de locatie op perceelniveau. Ze tonen je de gebieden die interessant zijn om een bepaalde oppervlakte of volume van de betrokken maatregel(en) te realiseren.

Lees verder...

Wat tonen de potentieelkaarten?

De ‘adaptatiepotentieelkaarten’ tonen je in welke mate een maatregel geschikt is om toe te passen op een locatie. De kaarten houden rekening met het landgebruik, reliëf, bodem … en met de huidige of toekomstige kwetsbaarheid voor klimaatverandering.

Lees verder...

Wat zijn klimaatscenario’s?

Klimaatscenario's zijn aannemelijke en samenhangende voorstellingen van het toekomstige klimaat. Met samenhangend bedoelen we dat de verandering van de verschillende klimaatvariabelen zoals temperatuur, neerslag en wind, onderling binnen een scenario, natuurwetenschappelijk consistent zijn.

Lees verder...

Vind ik op Klimaatportaal ook data voor lagere temperatuurtoenames?

Het Klimaatportaal toont naast het huidig klimaat een hoog-impactscenario tot 2100. Dat houdt rekening met een wereldwijd gemiddelde temperatuurstijging tussen 3,2 en 5,4 °C tegen 2100 (ten opzichte van het pre-industriële niveau). Wil je toch weten wat de impact in Vlaanderen is bij andere mondiale temperatuurstijgingen, zoals +1.5°C, +2°C of +3°C tegen 2100? Daarvoor kan je dezelfde hoog-impactscenarioresultaten gebruiken, maar voor een andere tijdshorizon dan 2100.

Lees verder...

De Vlaamse Milieumaatschappij is jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving. De VMM inspireert en ondersteunt acties rond klimaatadaptatie, voor de huidige en toekomstige generaties in Vlaanderen.

Over VMM »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.